Maloprodaja obuće i tekstila

Omega posjeduje i franšizu za maloprodaju obuće poznatog italijanskog brenda Bata. Maloprodajna radnja se nalazi u sklopu RK Tuzlanka na prvom spratu. Bata ima veliki izbor ženske i muške kožne obuće i ostale kožne galanterije.

Zajedno sa svojom braćom i sestrom, mladi Tomas osniva radionicu cipela, naučivši zanat od svog oca. Ubrzo nakon osnivanja, njihova radionica se susreće sa mnogim problemima i dugovima. Zahvaljujući Tomasovoj sposobnosti, za samo godinu dana uspio je podmiriti sve dugove te unaprijediti proizvodnju.

Tako nastaje i čuvena „batovka“ – lagana, platnena obuća koja je ubrzo doživjela veliku popularnost u svim dijelovima tadašnje Austro-Ugarske monarhije. Tomas je izgubio život u avionskoj nesreći 1932. godine, ali njegov rad i upornost još uvijek se prepoznaju i dio su korporativne politike Bate i danas.

BATA DANAS

Bata Europe sa sjedištem u Padovi (Italija) predstavlja mjesto odakle italijanski dizajneri proizvode razne prototipove, kao i ograničene serije ekskluzivnih modela. Kompanija je i danas pod vlasništvom porodice Bata, koja ima četiri operacione jedinice u svijetu – Evropa, Azijsko-pacifički region, Latinska i Sjeverna Amerika.

Dokaz o velikom djelu osnivača, svjedoči i Tomas Bata Fondacija, što svakako predstavlja veliki ponos ove kompanije. Pored fondacije, u njegovom rodnom gradu, Zlinu, nalazi se i Bata Univerzitet.

Izaberite neki od artikala i naručite odmah!

Pogledajte ponudu i nazovite: 035/321-572