Istorijat

Omega d.o.o. je porodična firma osnovana 1990. godine u Živinicama. Kao jedna od prvih malih privatnih firmi u BiH ispočetka se bavila prodajom robe široke potrošnje, a zatim i namještaja, te bijele tehnike i potrošačke elektronike. Društvo je primarno registrovano za trgovinu, a sporedne djelatnosti kojima se bavi su servisiranje uređaja i iznajmljivanje nekretnina.

Danas je lider na BH tržištu bijele tehnike i potrošačke elektronike. Trenutno se bavi veleprodajom i maloprodajom bijele tehnike i potrošačke elektronike, kao i distribucijom roba široke potrošnje, te servisiranjem uređaja bijele tehnike i potrošačke elektronike. U svom vlasništu ima dva tržna centra i to Robnu kuću Tuzlanku d.d. Tuzla i Robnu kuću Omegu Živinice. U 2020. je osnovala i novu kćerku firmu Omega nekretnine koja se bavi izgradnjom stambeno-poslovnih objekata.

Od 2002. godine je generalni zastupnik poznatih svjetskih brendova Beko i Grundig iz područja bijele tehnike i elektronike. Ima razvijenu veleprodajnu mrežu širom BiH sa preko 200 kupaca. Distribucija proizvoda se vrši iz tri distributivna centra: Tuzla, Sarajevo i Banja Luka, a glavni distributivni centar je smješten u Tuzli. Maloprodajna mreža je također razvijena širom zemlje, sa 39 maloprodajnih poslovnih jedinica takozvanih Omega shopova, a prodaju vrši i putem web shopa. Uz prodaju robe iz asortimana bijele tehnike ide garancija i servisiranje aparata. Slijedom toga Omega je razvila vlastitu servisnu mrežu i tako upotpunila osjećaj sigurnosti kod kupovine.

Kada su u pitanju robe široke potrošnje generalni je zastupnik za proizvode Zelene Doline, te Rubio, Unigra, Pagani, Splendor, DO-DO začin za područje BiH.

Omega ima 340 zaposlenika u poslovnim jedinicama na području FBiH i RS-a. Zaposlenici su jedan od najvažnijih potencijala društva, te u skladu sa potrebama i radnim mjestima vrši se kontinuirana briga o razvoju i edukaciji zaposlenika.

Potencijal društva se između ostaloga ogleda i u voznom parku kojeg čine preko 100 putničkih i teretnih motornih vozila.

Već 32 godine činimo dio vaše svakodnevnice

Omega d.o.o. je jedna od 10 najvećih trgovačkih kuća u BiH

Omega je društvo čije je slogan – Mjesto sigurne kupovine. Time se vodi kada je u pitanju poslovanje prema kupcima. Sigurna kupovina, poštovanje kupca i njegovog ukazanog povjerenja su primarni principi ponašanja prema kupcima.

bs_BABosanski