Veleprodaja roba široke potrošnje

Veleprodaja hrane i roba široke potrošnje je druga najveća prodajna divizija u kompaniji sa preko 1500 veleprodajnih kupaca. Omega je ekskluzivni distributer za BiH mliječnih proizvoda Mlekarne Celeia Slovenija i brenda Zelene Doline. Uvozi i distribuira brendove: Unigra Italija (Bravo cream), Martini Food Service Italija, Rubio Španija (masline), Čedanit Srbija (pvc i alu folije), Rocchi (maslinovo ulje), a distribuira i niz domaćih i stranih brendova kao što su: Ovako, Podravka, Perutnina Ptuj, Menprom, Fructal i dr. Omega radi sa svim velikim lancima u BiH: Bingo, Tropic, Mercator, Konzum, Belamionix i drugi, kao i sa velikim brojem malih trgovinskih radnji.

Mljekarna Celje postoji od 1962. godine. Od tada do danas, uložila je mnogo truda, novca i ljubavi u sve što radi, a rezultat su visokokvalitetni proizvodi koji nose oznaku ”BEZ GMO”. Omega d.o.o. i Mljekarna Celje su poslovni partneri već više od 20 godina, a ekskluzivnu distribuciju na području BiH, Omega je započela 2012. godine.

Proizvodi Zelene Doline se mogu naći u svim trgovinama širom BiH.

Širok asortiman proizvoda, kvalitet, svježina i okus, samo su neki od faktora koji su utjecali da Zelene Doline danas budu jedan od najpoznatijih brendovamliječnog programa u BiH.

Rubio logo
Martini logo
Unigra logo 2

Veleprodaja hrane je organizovana kroz 3 komercijalna i skladišno-distributivna centra u Živinicama (Maline), Sarajevu (Rajlovac) i Banja Luci (Trn). Veleprodaja hrane se vrši na cijeloj teritoriji BiH putem terenskih komercijalista koji svaki dan obilaze kupce u cijeloj BiH po unaprijed određenim rutama. Dostava robe se vrši iz 3 distributivna centra sa preko 40 dostavnih kamiona i kombija.

logo ovako
Podravka logo
Ptuj logo
Menprom logo
Fructal logo