Distribucija robe široke potrošnje

Distribucija robe široke potrošnje je druga najveća prodajna divizija u kompaniji sa preko 1500 kupaca. Omega je ekskluzivni distributer za BiH mliječnih proizvoda brenda Zelene Doline, a uvozi i distribuira brendove Unigra Italija (Bravo cream, OraSi biljni napitci), Martini Food Service Italija (vrhnje za kuhanje), Premio Italija (dječije pelene i pelene za odrasle), Rubio Španija (masline), Čedanit Srbija (Fresh pvc i alu folije), Rocchi (maslinovo ulje), Splendor (riža), Pagani Italija (tjestenina), Do-Do začin Solana Tuzla. Omega radi sa svim velikim trgovačkim lancima u BiH kao i sa velikim brojem malih trgovinskih radnji.

Mljekarna Celje postoji od 1962. godine. Od tada do danas, uložila je mnogo truda, novca i ljubavi u sve što radi, a rezultat su visokokvalitetni proizvodi koji nose oznaku ”BEZ GMO”. Omega d.o.o. i Mljekarna Celje su poslovni partneri već više od 20 godina, a ekskluzivnu distribuciju na području BiH, Omega je započela 2012. godine.

Proizvodi Zelene Doline se mogu naći u svim trgovinama širom BiH.

Širok asortiman proizvoda, kvalitet, svježina i okus, samo su neki od faktora koji su utjecali da Zelene Doline danas budu jedan od najpoznatijih brendovamliječnog programa u BiH.

Splendor
Pagani

Distribucija robe široke potrošnje je organizovana kroz 3 komercijalna distributivna centra u Živinicama (Maline), Sarajevu (Rajlovac) i Banja Luci (Trn). Prodaja se se vrši na teritoriji cijele BiH putem terenskih komercijalista koji svaki dan obilaze kupce u cijeloj BiH po unaprijed određenim rutama. Dostava robe se vrši iz 3 distributivna centra sa preko 50 dostavnih kamiona i kombija.

bs_BABosanski