Scroll Top
Direkcija: II krajiške 23, 75270 Živinice
+ 387 35 772 913

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1 baget (ili francuska vekna)
  • 4 kašike paradajz pirea
  • 1 crvena paprika
  • 2 mlada luka
  • 190 g kukuruza iz konzerve
  • 225 g tunjevine iz konzerve
  • 120 g Edamec Zelene Doline rendanog sira
  • začini po želji (origano, timijan, bosiljak)

Priprema:

Pleh obložite papirom za pečenje i zagrijte rernu na 190 stepeni. Prvo, prepolovite baget po dužini i stavite obje polovine, prerezanom stranom prema gore, na lim za pečenje. Kukuruz isperite i dobro ocijedite, očistite i operite mladi luk i papriku, te ih narežite.

Tunjevinu pomiješajte s kukuruzom, lukom i biberom i dodajte još 2/3 naribanog sira.  Polovice bageta prvo premažite paradajz pireom, a zatim ih prekrijte mješavinom tunjevine i povrća. Po vrhu pospite naribani Edamec sir. Pecite 12 minuta u prethodno zagrijanoj rerni dok se sir lijepo ne istopi.

Nakon pečenja, baget isjecite na manje komade i poslužite kao toplo predjelo ili brzinski ručak!

Za više inspiracije posjetite Facebook stranicu.

Uživajte u ovom slasnom obroku!

Prijatno!

Zelene Doline“ Najbolje iz naše prirode, bez GMO!