Sastojci (za 4 osobe):
- 1 baget (ili francuska vekna)
- 4 kašike paradajz pirea
- 1 crvena paprika
- 2 mlada luka
- 190 g kukuruza iz konzerve
- 225 g tunjevine iz konzerve
- 120 g Edamec Zelene Doline rendanog sira
- začini po želji (origano, timijan, bosiljak)
Priprema:
Pleh obložite papirom za pečenje i zagrijte rernu na 190 stepeni. Prvo, prepolovite baget po dužini i stavite obje polovine, prerezanom stranom prema gore, na lim za pečenje. Kukuruz isperite i dobro ocijedite, očistite i operite mladi luk i papriku, te ih narežite.
Tunjevinu pomiješajte s kukuruzom, lukom i biberom i dodajte još 2/3 naribanog sira. Polovice bageta prvo premažite paradajz pireom, a zatim ih prekrijte mješavinom tunjevine i povrća. Po vrhu pospite naribani Edamec sir. Pecite 12 minuta u prethodno zagrijanoj rerni dok se sir lijepo ne istopi.
Nakon pečenja, baget isjecite na manje komade i poslužite kao toplo predjelo ili brzinski ručak!
Za više inspiracije posjetite Facebook stranicu.
Uživajte u ovom slasnom obroku!
Prijatno!
“Zelene Doline“ Najbolje iz naše prirode, bez GMO!