Direkcija: II krajiške 23, 75270 Živinice
+ 387 35 772 913
OMEGA D.O.O. ŽIVINICE - MJESTO SIGURNE KUPOVINE
O nama
OMEGA D.O.O. ŽIVINICE - MJESTO SIGURNE KUPOVINE
O nama
OMEGA D.O.O. ŽIVINICE - MJESTO SIGURNE KUPOVINE
O nama
OMEGA D.O.O. ŽIVINICE - MJESTO SIGURNE KUPOVINE
O nama
Previous
Next
omega-centrala
O nama
Istorijat

Omega d.o.o. je porodična firma osnovana 1990. godine u Živinicama. Kao jedna od prvih malih privatnih firmi u BiH ispočetka se bavila prodajom robe široke potrošnje, a zatim i namještaja, te bijele tehnike i potrošačke elektronike. Društvo je primarno registrovano za trgovinu, a sporedne djelatnosti kojima se bavi su servisiranje uređaja i iznajmljivanje nekretnina.

Danas je lider na BH tržištu bijele tehnike i potrošačke elektronike. Trenutno se bavi veleprodajom i maloprodajom bijele tehnike i potrošačke elektronike, kao i veleprodajom robe široke potrošnje, te servisiranjem uređaja bijele tehnike i potrošačke elektronike. U svom vlasništu ima dva tržna centra u Tuzli (Robna kuća Tuzlanka d.d.) i Živinicama (Robna kuća Omega Živinice), te se u okviru toga bavi iznajmljivanjem nekretnina. 

U 2020. je osnovala i novu kćerku firmu Omega nekretnine koja se bavi izgradnjom stambeno-poslovnih objekata.

O nama
Quisque mauris ipsum commodo vitae justo sed gravida porta.

Od 2002. godine je generalni zastupnik poznatih svjetskih brendova Beko i Grundig iz područja bijele tehnike i elektronike. Ima razvijenu veleprodajnu mrežu širom BiH sa preko 200 kupaca. Distribucija proizvoda se vrši iz tri distributivna centra: Tuzla, Sarajevo i Banja Luka, a glavni distributivni centar je smješten u Tuzli. 

Maloprodajna mreža je također razvijena širom zemlje, sa 36 maloprodajnih poslovnih jedinica takozvanih Omega shopova, a prodaju vrši i putem web shopa. Uz prodaju robe iz asortimana bijele tehnike ide garancija i servisiranje aparata. Slijedom toga Omega je razvila vlastitu servisnu mrežu i tako upotpunila osjećaj sigurnosti kod kupovine.

Kada su u pitanju robe široke potrošnje generalni je zastupnik za proizvode Zelene Doline, te Rubio, Unigra, Pagani, Splendor, DO-DO začin za područje BiH.

Omega ima 340 zaposlenika u poslovnim jedinicama na području FBiH i RS-a. Zaposlenici su jedan od najvažnijih potencijala društva, te u skladu sa potrebama i radnim mjestima vrši se kontinuirana briga o razvoju i edukaciji zaposlenika.

Potencijal društva se između ostaloga ogleda i u voznom parku kojeg čine preko 100 putničkih i teretnih motornih vozila.

omega-centrala-2

OMEGA D.O.O. JE JEDNA OD 10 NAJVEĆIH TRGOVAČKIH KUĆA U BIH

Već 32 godine činimo dio vaše svakodnevnice

Omega je društvo čije je slogan – Mjesto sigurne kupovine. Time se vodi kada je u pitanju poslovanje prema kupcima. Sigurna kupovina, poštovanje kupca i njegovog ukazanog povjerenja su primarni principi ponašanja prema kupcima.

Vizija

Postati najuspješnija kompanija u prodaji i distribuciji bijele tehnike, potrošačke elektronike i robe široke potrošnje na tržištu BIH, uz prepoznatljiv lanac maloprodajnih objekata.

Misija

Misija naše kompanije je zadovoljenje potreba naših kupaca, želimo omogućiti svakom kupcu kupovinu kvalitetnih proizvoda po povoljnim cijenama!
Visokom kvalitetom poslovanja, uz poštovanje društvenih i moralnih vrijednosti, vodeći brigu o zadovoljstvu naših zaposlenika osiguravamo stalni rast i razvoj!
Ispunjavamo očekivanja i potrebe kupaca olakšavajući svakodnevni život, a istovremeno pružamo kvalitet i sigurnost kod kupovine!
Odgovornim i brzim izvršavanjem obaveza sa poslovnim partnerima ostvarujemo dugoročne poslovne veze, te stičemo reputaciju pouzdanog i sigurnog partnera!

0

Experts

0

Branches

0

Projects

0

Clients

Please select testimonials in "Content" section
The entrepreneurs behind
the vision.