Direkcija: II krajiške 23, 75270 Živinice
+ 387 35 772 913
OMEGA D.O.O. ŽIVINICE - MJESTO SIGURNE KUPOVINE
O nama
OMEGA D.O.O. ŽIVINICE - MJESTO SIGURNE KUPOVINE
O nama
OMEGA D.O.O. ŽIVINICE - MJESTO SIGURNE KUPOVINE
O nama
OMEGA D.O.O. ŽIVINICE - MJESTO SIGURNE KUPOVINE
O nama
Prethodno
Sljedeći
omega-centrala
O nama
Istorijat

Omega d.o.o. je porodična firma osnovana 1990. godine u Živinicama. Kao jedna od prvih privatnih firmi u BiH na početku se bavila prodajom prehrambenih roba široke potrošnje, a poslije namještaja, bijele tehnike i potrošačke elektronike. Društvo je primarno registrovano za trgovinu, a sporedne djelatnosti su servisiranje kućanskih uređaja i iznajmljivanje poslovnih prostora.

Danas je Omega lider na BH tržištu bijele tehnike. Trenutno se pretežito bavi veleprodajom i maloprodajom bijele tehnike, a drugi značajan dio prodaje je distribucija prehrambenim roba široke potrošnje, ostatak poslovnih aktivnosti Omege su uslužne djelatnosti, kao što je servisiranje kućanskih uređaja, kroz vlastitu servisnu mrežu, i iznajmljivanje poslovnih prostora. Omega u svom vlasništu ima dva tržna centra: jedan u Tuzli (Robna kuća Tuzlanka d.d.) i drugi u Živinicama (Robna kuća Omega Živinice)

2020.godine Omega je osnovala kćerku firmu Omega nekretnine d.o.o. koja se bavi izgradnjom stambeno-poslovnih objekata.

O nama
Quisque mauris ipsum commodo vitae justo sed gravida porta.

Od 2002. godine Omega je generalni zastupnik svjetskih brendova Beko i Grundig iz područja bijele tehnike i televizora. Omega ima razvijenu veleprodajnu mrežu širom BiH sa preko 300 kupaca. Distribucija proizvoda se vrši iz 4 distributivna centra: Tuzla, Živinice, Sarajevo i Banja Luka, a centralni distributivni centar je smješten u Tuzli. 

Maloprodajna mreža prodaje tehnike je veoma razvijena širom BiH, sa 39 maloprodajnih jedinica “Omega shop” i online prodaja wwww.omegashop.ba. Uz prodaju robe iz asortimana bijele tehnike i televizora Omega daje vlastitu garanciju i obezbijedila je servisiranje uređaja. Omega je od 2005.godine razvila vlastitu servisnu mrežu i tako upotpunila osjećaj sigurnosti kupaca kod kupovine.

Kada su u pitanju prehrambene robe široke potrošnje generalni je zastupnik za brendove Zelene Doline, Bravo, Orasi, Rubio, Splendor, Vegamix, Salbos, Biljana, Fresh, DO-DO za područje BiH.

Omega ima 350 zaposlenika u poslovnim jedinicama na području cijele BiH. Zaposlenici su jedan od najvažnijih potencijala društva, te u skladu sa potrebama i radnim mjestima vrši se kontinuirana briga o razvoju i edukaciji zaposlenika.

Potencijal društva se između ostaloga ogleda i u voznom parku kojeg čine preko 100 putničkih i teretnih motornih vozila.

omega-centrala-2

OMEGA D.O.O. PRIPADA GRUPI NAJVEĆIH TRGOVAČKIH FIRMI U BIH

Već 33 godine činimo dio vaše svakodnevnice

Omega je društvo čije je slogan – Mjesto sigurne kupovine. Time se vodi kada je u pitanju poslovanje prema kupcima. Sigurna kupovina, poštovanje kupca i njegovog ukazanog povjerenja su primarni principi ponašanja prema kupcima.

Vizija

Postati najuspješnija kompanija u prodaji i distribuciji bijele tehnike, potrošačke elektronike i robe široke potrošnje na tržištu BIH, uz prepoznatljiv lanac maloprodajnih objekata.

Misija

Misija naše kompanije je zadovoljenje potreba naših kupaca, želimo omogućiti svakom kupcu kupovinu kvalitetnih proizvoda po povoljnim cijenama!
Visokom kvalitetom poslovanja, uz poštovanje društvenih i moralnih vrijednosti, vodeći brigu o zadovoljstvu naših zaposlenika osiguravamo stalni rast i razvoj!
Ispunjavamo očekivanja i potrebe kupaca olakšavajući svakodnevni život, a istovremeno pružamo kvalitet i sigurnost kod kupovine!
Odgovornim i brzim izvršavanjem obaveza sa poslovnim partnerima ostvarujemo dugoročne poslovne veze, te stičemo reputaciju pouzdanog i sigurnog partnera!

0

Experts

0

Branches

0

Projects

0

Clients

Molimo odaberite izjave u odjeljku "Sadržaj".
The entrepreneurs behind
the vision.