O nama

Omega d.o.o. osnovana je 1990. godine u Živinicama, kao jedna od prvih privatnih firmi u Bosni i Hercegovini.

U početku mala porodična firma, Omega d.o.o. se razvila u trgovačkog lidera na tržištu bijele tehnike i potrošačke elektronike u Bosni i Hercegovini. Trenutno pripada grupi od deset najvećih trgovačkih kuća u državi.

Osnovne oblasti poslovanja firme su veleprodaja i maloprodaja bijele tehnike, LED televizora i malih kućanskih aparata, veleprodaja hrane, pića i drugih roba za trgovine i ugostiteljstvo, iznajmljivanje nekretnina i poslovnih prostora unutar tržnih centara, maloprodaja obuće i tekstila.

Od toga najveći dio ukupnog prometa čini prodaja bijele tehnike i LED televizora, te malih kućanskih aparata. Omega d.o.o. je ovlašteni distributer brendova Beko i Grundig za Bosnu i Hercegovinu, te je trenutno najveći lanac specijalizovanih trgovina za prodaju bijele tehnike sa 38 maloprodajna objekta “Omega Beko shop-a” u BiH.

Omega trenutno zapošljava 320 radnika i sarađuje sa preko 1500 veleprodajnih kupaca u BiH.

Osnovni materijalni resursi Društva su:

  • 2 tržna centra u Tuzli i Živinicama
  • 39 Omega shop-a i 1 online shop, i to 11 u Sarajevu, 4 u Banja Luci, 3 u Mostaru, 2 u Tuzli i Prijedoru, te po jedan u Živinicama, Banovićima, Lukavcu, Kalesiji, Srebreniku, Gradačcu, Bosanskoj Krupi, Brčkom, Bijeljini, Zenici, Kiseljaku, Goraždu, Bihaću, Gradišci, Orašju, Novom Gradu i Cazinu.
  • 4 skladišno-distributivna centra u Tuzli, Sarajevu, Banjaluci i Živinicama
  • vozni park koji čini više od 150 kamiona i dostavnih vozila.

Omega ima preko 300 veleprodajnih kupaca bijele tehnike i potrošačke elektronike i preko 1000 kupaca za robe široke potrošnje širom Bosne i Hercegovine.

Omega je ekskluzivni distributer za BiH za robne marke Beko i Grundig, a iz oblasti veleprodaje hrane zastupa Zelene Doline (Slovenija), Rubio (Španija), te distribuira proizvode niza drugih domaćih proizvođača, također posjeduje franšize za maloprodaju obuće Bata (Italija), a distributer je i peći na čvrsta goriva poznatih regionalnih proizvođača Plamen (Hrvatska) i Alfa-Plam (Srbija).

Već 30 godina činimo dio vaše svakodnevnice

Omega d.o.o. je jedna od 10 najvećih trgovačkih kuća u BiH

Osnovne oblasti poslovanja firme su veleprodaja i maloprodaja bijele tehnike i potrošačke elektronike, veleprodaja hrane, pića i drugih roba za trgovine i ugostiteljstvo, iznajmljivanje nekretnina i poslovnih prostora unutar tržnih centara, maloprodaja obuće i tekstila.