Direkcija: II krajiške 23, 75270 Živinice
+ 387 35 772 913
Distribucija robe široke potrošnje
rsp
Omega - mjesto sigurne kupovine!
O distribuciji robe široke potrošnje

Prodaja robe iz asortimana široke potrošnje u maloprodaji je početni biznis na kojem je Omega kao društvo nastala, a dalje se razvila u jedno od najvećih trgovačkih društava na Tuzlanskom kantonu.

2007. Omega je postpisala partnerski dugoročni ugovor sa Mercatorom BH, te je u zakup predala lanac marketa koji je razvila na TK, ali i napustila biznis prodaje robe široke potrošnje kroz maloprodaju. Nastavila je prodaju brendova iz pomenutog asortimana kroz veleprodaju, te danas ima dobro razvijen sistem distribucije nekoliko veoma poznatih uvoznih brendova.

Prodaja robe široke potrošnje se vrši putem komercijalne službe, odnosno dobro obučenih timova terenskih komercijalista. Od 2019. veliku podršku i napredak u prodaji je napravljen implementacijom ERP informacionog sistema, kao i mobilne aplikacije, sto olakšava rad na terenu. Prateći trendove razvoja, u 2022. smo počeli koristiti WMS u našim distributivnim centrima.

Distribucija se vrši iz tri distributivna centra: Živinice, Sarajevo i Banja Luka. Distributivni centar u Živinicama je glavni distributivni centar, sa preko 6000m2 skladišnog prostora, iz kojeg se distribucija vrši do ostalih magacina i kupaca na TK.

Dostava se radi putem vlastitih dostavnih vozila, a vozni park je značajan resurs našeg društva.

Omega d.o.o. je ekskluzivni uvoznik i distributer za tržište Bosne i Hercegovine za brendove:

Proizvodi iz veleprodaje