Direkcija: II krajiške 23, 75270 Živinice
+ 387 35 772 913

Kao društveno odgovorna kompanija, Omega d.o.o. nastavlja pružati podršku sportu u BiH

zrk zivinice

Kao i godinama unazad Omega d.o.o. nastavlja pružati nesebičnu podršku sportistima u u našoj zemlji. Ulaganje u sportske aktivnosti veliki je korak za unapređenje kako sportskih tako i privrednih sfera društva sa velikim potencijalom za uspjeh i napredak.

Osim koristi koje se pomoću sporta mogu ostvariti na planu individualnog razvoja, sport ima važnu ulogu i za društveni rast i razvoj. Obzirom da su individualni i društveni razvoj uz pomoć sporta međusobno povezani, neophodno je da društvo prepozna značaj sporta za ukupni razvoj.

Omega d.o.o. je sa ženskim rukometnim klubom Živinice potpisala ugovor o sponzorstvu za sezonu 2022/23.

Projekat ženskog rukometnog kluba Živinice okupio je relativno mlade ljude koji su sa entuzijazmom i jasnom vizijom pristupili projektu koji ima za cilj promociju ženskog rukometa u gradu Živinice. Uključeni u projekat na putu do primarnog cilja jasno su odredili prioritete, a prvi korak je kreiranje stabilnog omladinskog pogona kroz čiji rad će se iskristalisati talenti koji će kroz nekoliko godina imati glavnu ulogu u prvom timu.

Ovakvom podrškom doprinosimo zajednici kao cjelini. Sportske aktivnosti, u najširem smislu riječi, i takmičarske i rekreativne, na individualnom planu doprinose razvoju i očuvanju fizičkih i intelektualnih snaga čovjeka.

Kao društveno odgovorna kompanija prepoznali smo kontinuitet pozitivnih tokova u ovom sportskom kolektivu, te im samim time pružamo podršku za dalje.

Omega d.o.o. će i ubuduće nastojati da podrži sve sportske i društveno korisne aktivnosti.