30 godina uspješnog poslovanja Omege

0 comment

U subotu 26. decembra u Omega Restaurant Caffe u Živinicama, obilježena je  30-ta godišnjica uspješnog rada Omege.

Omega je osnovana je 1990. godine u Živinicama, kao jedna od prvih privatnih firmi u Bosni i Hercegovine. U početku mala porodična firma, Omega d.o.o. se razvila u trgovačkog lidera na tržištu  robe široke potrošnje i  bijele tehnike i potrošačke elektronike u Bosni i Hercegovini.  Trenutno pripada grupi od deset najvećih trgovačkih kuća u državi.

Od  ukupnog prometa najveći dio čini prodaja bijele tehnike i potrošačke elektronike. Naša uspješna saradnja sa Bekom  otpočela je još 2002. godine i na naše veliko zadovoljstvo, i dan danas smo ekskluzivni  distributer i uvoznik  Beko i Grundig aparata u Bosni i Hercegovini.

Omega je dosljedna  saradnji  jedne  globalne ekspertize sa regionalnim resursima i znanjem. Od 4 maloprodajna objekta, danas dostežemo broj od 40 maloprodaja tehnike širom BIH.

Omega se pored tehnike, bavi i biznisom robe široke potrošnje.  Uspjeli smo ove godine potpisati ugovore sa novim brendovima kao što su Pagani tjestenina, Splendor riža, Orasi biljni napitci, a u planu su još neki novi brendovi,  koji će nam pomoći da postanemo bitan faktor u veleprodaji robe široke potrošnje.

Predanost i upornost su od početka bili vodeći principi poslovanja Omege. Tako je i ostalo.

Generalni direktor Omege, Admir Imširović je dodjelio zahvalnice i poklone za zaposlenike Omege sa najdužim stažom, 30 godina.

Share this:
bs_BABosanski