Omega d.o.o. i Beko ponovno u ulozi sponzora još jedne predivne priče

0 comment
 
 Ponosno objavljujemo da smo i ove godine pružili podršku našem Tuzlanskom Šahovskom klubu Sloboda.
 U periodu 17-25.09.2021. godine u hotelu Zenit u Neumu održana je Premijer liga Bosne i Hercegovine u šahu na kojoj je Tuzlanski Šahovski klub Sloboda učestvovao sa muškom i ženskom ekipom.
 Ulaganje u aktivnosti poput ovih veliki je korak u poboljšanju intelektualnih i ekonomskih sfera društva s velikim potencijalom za uspjeh i napredak. Uz takvu podršku doprinosimo zajednici u cjelini. Šah je zapravo fantastična igra koja osim zabave služi i razvijanju korisnih vještina u svakodnevnom životu. Također, jedna od najvećih beneficija kod igranja šaha je vježbanje fokusa, ali i kreativnosti! Šah je izuzetno koristan za intelektualni razvoj djece.
 Omega d.o.o. i Beko su svjesni važnosti ulaganja u društveno-korisne aktivnosti poput ove, te im samim time nastojimo pružiti podršku već dugi niz godina, a oni godinama unazad ostvaruju zavidne rezultate, koji predstavljaju naš grad i našu zajednicu u najboljem svjetlu.
 Tuzlanski šahovski klub „Sloboda“ osnovan je 1970. godine, a u porodici RSD „Sloboda“ je od 1984. godine. Na prvom zvaničnom nastupu šahovskog kluba 1972. godine, ostvaren je prvi značajniji uspjeh. U tom periodu klub je imao oko 300 aktivnih članova. Klub je 12 godina igrao u Drugoj šahovskoj ligi BiH, a dva puta je imao mogućnost da postane jugoslovenski prvoligaš. U periodu 1992-95 šahovski klub je održao na lokalnoj razini oko 500 turnira. Najveći uspjeh kluba nakon 1995. godine bilo je osvajanje Kupa BiH. Više puta je bio ekipni prvak Bosne i Hercegovine.
Omega d.o.o. želi puno sreće Tuzlanskom šahovskom klubu „Sloboda“ u njihovom daljnjem radu.
Share this:
bs_BABosanski