Omega d.o.o. Zlatni sponzor RK Konjuh Živinice

0 comment

Omega d.o.o. i RK Konjuh Živinice, dana 01.08.2021.godine, potpisali su ugovor o sponzorstvu za sezonu 2021/22.

Kao i godinama unazad Omega d.o.o. nastavlja pružati nesebičnu podršku Rukometnom klubu Konjuh Živinice. Svjesni važnosti ulaganja u iskreni sportski kolektiv, s ponosom obilježavamo preko 20 godina prijateljstva sa “Narandžastom porodicom“. Kao dugogodišnji prijatelj, naša kompanija je nagrađena od strane upravnog odbora RK Konjuh Živinice sa Zlatnom plaketom, što nas svrstava među najuže članove “Narandžaste porodice“.

Ulaganje u sportske aktivnosti veliki je korak za unaprijeđenje kako sportskih tako i privrednih sfera društva sa velikim potencijalom za uspjeh i napredak. Ovakvom podrškom doprinosimo zajednici kao cjelini. Sportske aktivnosti, u najširem smislu riječi, i takmičarske i rekreativne, na individualnom planu doprinose razvoju i očuvanju fizičkih i intelektualnih snaga čovjeka.

Osim koristi koje se pomoću sporta mogu ostvariti na planu individualnog razvoja, sport ima važnu ulogu i za društveni rast i razvoj. S obzirom da su individualni i društveni razvoj uz pomoć sporta međusobno povezani, neophodno je da društvo prepozna značaj sporta za ukupni razvoj.

„Već dugi niz godina sa zadovoljstvom možemo reći da smo prijatelji Rukometnog kluba Konjuh Živinice, a oni s ponosom predstavljaju naš grad i našu zajednicu u najboljem svjetlu. Posebno nas raduje uspjeh naših mališana koji svakim danom sve više napreduju i u kojima živi zaista veliki potencijal. Svjesni potrebe za očuvanje pozitivnih životnih vrijednosti Omega d.o.o. kontinuirano nastavlja pružati podršku u raznim oblastima kao što su sport, kultura, zaštita okoliša, humanitarne svrhe, itd. Ono što vrijedi istaći je da nas naše dugogodišnje prijateljstvo sa RK Konjuh Živinice čini njihovim Zlatnim sponozorom, na što smo zaista ponosni“, rekao je generalni direktor kompanije Omega d.o.o Admir Imširović mr.oec.

Kao društveno odgovorna kompanija prepoznali smo kontinuitet pozitivnih tokova u ovom sportskom kolektivu, te im samim time pružamo podršku već dugi niz godina. Omega d.o.o. će i ubuduće nastojati da podrži sve sportske i društveno korisne aktivnosti.

Sadašnji RK Konjuh formiran je 25.02.1972.godine. RK Konjuh takmičio se u Republičkoj ligi, a dvije sezone bio je član Druge lige (istok) bivše zajedničke države. Zahvaljujući većem broju sportskih entuzijasta, koji su radili s najmlađim kategorijama, Klub je uvijek raspolagao s dovoljnim brojem kvalitetnih rukometaša, poniklih u vlastitim redovima. Posljednjih godina, posebno izgradnjom Gradske dvorane u Živinicama 2005.godine, RK Konjuh postiže sve bolje rezultate, tako da je to danas jedan od vodećih klubova u BiH. U sezoni 2007/08.god Konjuh je osvojio dvije titule viceprvaka: igrao je u finalu Kupa BiH, a u prvenstvu Premijer lige BiH osvojio je takođe drugo mjesto. Dvije sezone zaredom Konjuh je igrao u Chalange kupu, da bi u sezoni 2006/07. godine dospio do četvrtfinala ovog velikog evropskog klupskog takmičenja.

Omega d.o.o. želi puno sreće Rukometnom klubu Konjuh u njihovom daljnjem radu.

Share this:
bs_BABosanski